marți, 20 august 2013

AM LUAT-O CA O PROVOCARE

Cică scăriţa de porc se găteşte obligatoriu cu varză

De care varză, întreb eu inocent.
Neapărat murată şi evident călită, mi se răspunde.
Mă mănâncă limba şi lansez provocarea ! :)
-Eu fac scăriţa cu orice altceva decât varză şi tu aduci restul !

M-am chinuit ceva, dar a meritat!
Pentru patru porţii de slăbănogi ca mine sau pentru două porţii de ciobani cum e amicul cu provocarea.

Aproximativ câte un kilogram de cartofi mici şi rotunzi, din aceia de îi poţi spăla şi scăriţă cu ceva mai multă cărniţă. Ce nu ştiaţi că tot românul e poet ?
Spălăm cartofiorii ăia cum procedezi la prima baie a primului tău născut, adică temeinic dar blând. Şi îi tăiem în patru, pe cartofi, desigur !
Scăriţa o scurtăm printre trepte, cam cât putem să ochim cu furculiţa şi cuţitul sau cât putem să ducem la gură între trei degete.
Ceapa şi usturoiul tăiate cât să nu stea-n gât
Fără ardei kapia, că am uitat să iau din piaţă.
Dichisul ăsta mie mi-a ieşit aşa:


Am mai găsit un ardei iute, ceva piper, cimbru. Le-am aruncat de-a valma în tavă şi am pus treptele scăriţei peste cartofi.
A ieşit cam aşa, poza a fost făcută înainte să mă frig la cuptor, care fie vorba între noi trebuie preîncălzit.
Aaa!!! Şi un pahar de bere! În tavă, nu fiţi lacomi !


După jumate de oră de perpelit blând la cuptor, zic eu că i-o fi cam sete. Aşa că o scot un pic.


E însetată ! Milos cum sunt mai dau un pahar de bere în tavă !Şi unul pentru mine de la rece evident. Când deschid frigiderul mai văd ceva.


Găndesc eu că nişte roşii uscate şi ceva muştar cu arome n-o să omoare pe nimeni aşa că pun în tavă.

Şi acum rezultatul !

Am apucat să gust un pic şi eu ! Cărniţa se topea în gură, cartofii la fel, sosul ziceai ca e ambrozie.
Restul e poveste !



Particip la acest concurs!
Update 17.12.2013. Dacă tot place particip şi aici că tot vreau să ţin post de Crăciun ! :)










31 de comentarii :

  1. Mi-e o foameee! Eşti numai bun pe lângă casa omului. :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Uite că n-am ştiut că se pune bere la carne de porc făcută la cuptor. Şi chiar arată apetisant, la sfârşit.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ehe, berea se poate folosi in multe moduri ! :)

      E mai apetisanta cand o gusti !

      Ștergere
    2. Folosiți berea neagră și o să mă pomeniți!

      Ștergere
  3. Meniul tău este foarte apetisant. Îmi pot imagina ce miresme îmbietoare a raspândit în bucătăria ta. Eşti un bucătar desăvârşit, Radu şi trebuie să câştigi concursul, neapărat! Mult succes!
    O seară minunată îţi doresc! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu gresesc de multe ori in felul acesta ! :)
      Dar s-a nimerit sa iasa bine !

      Ștergere
    2. :)) Greşeli dintr-astea să tot faci! :)

      Ștergere
  4. Cu vin am gatit de multe ori, dar cu bere... inca nu. Mancarea asta ar putea fi pe placul baiatului meu, ca ciorbita de vacuta a refuzat-o din start... :)))
    Arata SUPER!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. A fost si pe pacul baietilor mei ! Doi ciobani, daca e sa ne luam dupa cat mananca ! :)
      De aia am putut doar sa gust ! :)

      Ștergere
  5. Esti criminal Radule. Mă înec în propria-mi saliva!!!
    PS: faza cu scarița însetată de bere mi-a spart supapa la scuipat.

    RăspundețiȘtergere
  6. Data viitoare când îţi mai trimit bere, ţi le aduc eu personal! :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Se potriveşte cu varză, se potriveşte cu fasole, se potriveşte şi cu cartofi...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Personal sunt de acord !
      Dar varza cu bere chiar nu ma inspira ! :)
      Si fasolea boabe nu prea o treci prin cuptor.
      In rest multumesc de trecere si te astept si cu retete !

      Ștergere
  8. Răspunsuri
    1. Uşoară şi rapidă!
      Mulţumesc de trecere şi te mai astept.

      Ștergere
  9. Faza asta cu berea la fripura si mie mi-a scapat pana acum. Poate sa fie foarte buna dar nu cred ca am sa incerc vreodata. Da, sunt o conservatoare :))
    Bafta la concursul spanacesc! Te-am votat! :) Acum ai 9 voturi :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc de vot.
      Berea nu merge la orice, dar la reteta asta garantez! Daca nu iti iese te invit la o degustare.
      Singura conditie e o zi inainte, scarita buna este rara.

      Ștergere
  10. Fiind in lipsa de inspiratie in ale gatitului, m-am gandit sa incerc reteta asta. Recunosc ca a meritat. Numai si pentru aromele imbietoare care se simt, daramite pentru gust! Berea a fost o idee buna. Am mai folosit-o, dar la carnea de vita. Mustarul insa nu m-a inspirat, recunosc:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Tu şi cu Anetta
      Mi-aţi furat reţeta !

      Atenţie cu berea la carnea de vită, se foloseşte doar la sfărşit, altminteri întăreşte carnea

      Ștergere
  11. Deci, o bere mie, o bere ţie...şi faci tu friptura! Ne-am înţeles?!

    RăspundețiȘtergere

Fără comentarii anonime ! Nu vor fi publicate !
Şi dacă vreţi să înjuraţi vă rog s-o faceţi cu talent !